Despre noi

TIS Farmaceutic este o companie farmaceutică fondată în anul 1997, cu sediul în București. Profilul companiei se identifică prin dezvoltarea, fabricarea și comercializarea produselor farmaceutice indicate în prevenirea, ameliorarea și vindecarea diferitelor afecțiuni cutanate și respiratorii. TIS Farmaceutic se distinge prin competență, promptitudine și experiență în producția de medicamente și cosmetice. În fabrica noastră sunt utilizate cele mai noi tehnologii de fabricație și controlul calității. Pe cele două fluxuri de fabricație: soluţii farmaceutice, siropuri / unguente, creme, geluri, producția este realizată în conformitate cu standardele GMP (Good Manufacturing Practice). Calitatea, siguranța și eficacitatea produselor reprezintă principala prioritate în desfășurarea activității noastre. 

Direcții de dezvoltare:

Ř Una dintre principalele direcții de dezvoltare a laboratoarelor TIS Farmaceutic a fost reprezentată de gama de produse destinate tratamentului afecțiunilor căilor respiratorii. Siropurile expectorante Plantaginol și Calmofluid-T, medicamente din plante (pătlagină, licviriție), indicate în tratamentul afecțiunilor inflamatorii acute, subacute și cronice ale aparatului respirator (bronșită, laringită), însoțite de tuse productivă, datează pe piața farmaceutică autohtonă din anul 2000, fiind dezvoltate și îmbunătățite pentru a satisface rigorile actuale, privind eficacitatea și siguranța medicamentelor din plante.     

Ř  Printre produsele de tradiție din portofoliul TIS Farmaceutic se numără și cele cuaplicație în dermatologie. Medicamentul topic, Plantagotis gel cu extract de pătlagină 20%, seutilizează cu succes în tratamentul arsurilor termice superficiale,escoriațiilor (juliturilor), plăgilor de diferite etiologii (ulcere diabetice,ulcere varicoase, escare, ulcere de gambă), grefelor de piele, în faza decicatrizare a țesutului afectat, din anul 2005.

 

Ř  Valorificarea propolisului reprezintă o altă direcție de dezvoltare în activitatea TIS Farmaceutic. Inițial, propolisul a fost autorizat ca materie primă, de către Agenţia Naţională a Medicamentului, ulterior fiind utilizat pentru obținerea mai multor tipuri de extracte standardizate și controlate, lot de lot, în laboratoarele proprii de control fizico-chimic și microbiologic. Astfel, au apărut medicamentele: Flavosol-T (tinctură de propolis 30%) – picături orale soluție și Keto-TIS (extract lichid de propolis 1% / ketoconazol 1%) – șampon.

 

Ř  Gama de produse cosmetice și dermato-cosmetice Q4U, elaborate în urma unor studii ample de cercetare, conduse de Dr. farm. Raisa Motocescu, este dezvoltată și îmbunătățită în permanență în cadrul laboratoarelor TIS Farmaceutic.

 

Scurt istoric:

-1997 - TIS Farmaceutic își începe activitatea ca laborator farmaceutic, autorizat de Agenţia Naţională a Medicamentului pentru producţia de medicamente.

-ianuarie 2004 - Agenţia Naţională a Medicamentului autorizează Secţia de productie extracte din plante și propolis.

-noiembrie 2004 - TIS Farmaceutic obţine cerficarea GMP pentru fluxurile: soluţii (uz intern şi extern), siropuri / unguente, creme, geluri.

 

Portofoliul de produse:

Pe parcursul celor 15 ani de activitate, TIS Farmaceutic a dezvoltat o gamă de produse:

- medicamente generice şi combinaţii, cu şi fără prescripţie medicală (OTC) 

- medicamente din plante și propolis

- suplimente alimentare

- dispozitive medicale 

- produse cosmetice și dermato-cosmetice.