Principii active
EXTRACT ULEIOS de ARDEI IUTE

Compoziţie:
Caroteni (β-caroten, capsorubină, capsantină,zeaxantină, luteină, criptoxantină), capsaicină lipide, vitamine liposolubile,enzime, uleiuri eterice, capsaicina, minerale.

Proprietăţi:
Extractul uleios din ardei iute se utilizează ca principiu activ în preparate dermo-cosmetice cu rol revulsiv și analgezic.

EXTRACT ULEIOS de CĂTINĂ

Compoziţie:
Vitamine liposolubile în stare naturală, în special vitamina A, sub formă de betacaroten, proteine, acizi graşi, microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier şi sodiu.

Proprietăţi:
Extractul uleios de cătină acţionează ca tonifiant general, antianemic, vitaminizant; imunostimulator; stimulează sinteza proteinelor în ficat; îmbunătăţeşte funcţia de detoxifiere a ficatului şi asigură troficitatea celulei hepatice; trofic retinian; protejează mucoasa gastrică. Extern, se utilizează ca ingredient activ în formularea produselor dermo-cosmetice recomandate în arsuri, tăieturi, degerături.

EXTRACT ULEIOS de GĂLBENELE

Compoziţie:
Uleiuri volatile, caroteni (neolicopină A, rubixantină, luteină, xantofilă, violaxantină, flavoxantina, crizantemaxantină), substanţe amare, esteri colesterinici ai acizilor lauric, miristic, palmitic şi margaric, vitamina C, substanţe proteice.

Proprietăţi:
Este recomandat pentru utilizarea în îngrijirea epidermei uscate şi sensibile. Are acţiune cicatrizantă, tonică, antiiritantă, de reducere a fragilităţii vasculare şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină periferică. Se recomandă şi în inflamaţiile dermice şi ale mucoaselor.
Extractul uleios din gălbenele poate fi utilizat în afecţiuni bucale (stomatită, gingivită, aftoză bucală).

EXTRACT ULEIOS de LEVĂNȚICĂ

Compoziţie:
Uleiuri volatile (acetat delinanil, butirat de linanil, geraniol, linalol, valerianat de linalil), borneol, cumarină, cineol, nerol, furfurol, alfa pinen, cariofilen, substanţe amare.

Proprietăţi:
Are acţiune antiseptică locală şi uşor antispastică, datorită componentelor din uleiul volatil, calmantă şi analgezică.
Extern, se utilizează ca ingredient activ în formularea produselor dermo-cosmetice.

EXTRACT ULEIOS de MUȘEȚEL

Compoziţie:

Uleiuri volatile, substanţe amare de natură sescviterpenică, vitamine,săruri minerale.

Proprietăţi:
Extractul uleios de muşeţel are proprietăţi antiinflamatoare, antihistaminice, cicatrizante, antiseptice.
Extern, se utilizează ca ingredient activ în formularea produselor dermo-cosmetice recomandate în arsuri, hemoroizi, răni, ulceraţii ale pielii, abcese dentare; calmează tenurile înroşite şi iritate.

EXTRACT ULEIOS de SALVIE

Compoziţie:
Hidrocarburi terpenice și compușioxigenați: 35% hidrocarburi terpenice și sesquiterpenice, 50% cetone, 12%alcooli, 3% și în cantități reduse vitamina B1 şi C, săruri de potasiu.

Proprietăţi:
Extractul uleios din salvie are o compoziţie complexă care îi imprimă acţiuni multiple şi diversificate: astringente, antiinflamatoare, tonic-amare. Poate fi utilizat în tulburări gastro-intestinale, dispepsii stomacale, afecţiuni ale căilor biliare, bronşite.
Extern, se utilizează ca ingredient activ înformularea produselor dermo-cosmetice.

EXTRACT ULEIOS de SUNĂTOARE

Compoziţie:
Uleiuri volatile, derivaţi antracenici (hipericină, pseudohipericină), caroteni, acid ascorbic.

Proprietăţi:
Tonic amar, stimuleazã secrețiile ficatului și regleazã funcția gastricã (datorită uleiurilor volatile şi taninurilor), fiind utilizat ca adjuvant în afecțiunile hepatice și gastrointestinale. Extern, se utilizează ca ingredient activ în formularea produselor dermo-cosmetice recomandate în arsuri (inclusiv solare) și iritaţii.

EXTRACT ULEIOS din GERMENI de GRÂU

Compoziţie:
Vitamine liposolubile în stare naturală, în special vitamina E și vitamine din complexul B, acizi graşi esenţiali (oleic, palmitic, linoleic, linolic), proteine, lecitină, minerale: calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc.

Proprietăţi:
Antioxidant natural, detoxifiant al organismului, scade nivelul colesterolului din sânge. Vitamina E (alfa-tocoferolul), stimulent al sintezei colagenului, are rol important în refacerea pielii uscate, întârziind procesele de îmbãtrânire; hrăneşte şi reface pielea uscată, tonifică şi revitalizează, normalizează tonusul şi restabileşte echilibrul epidermei.

EXTRACT ULEIOS din MORCOV

Compoziție:
caroteni,vitaminele B1, B2, C, E, minerale, uleiuri esențiale, pigmenți.

Proprietăți:
Protejează pielea împotriva radiațiilor solare și a radicalilor liberi; se poate utiliza în combinație cu alte uleiuri vegetale, ca emolient și hidratant al stratului cornos, menținând o hidratare continuă; pregătește pielea pentru expunerea la soare, favorizează bronzajul; catifelează și revitalizează pielea după expunerea la soare; favorizează regenerarea celulelor pielii; antioxidant.
Poate fi utilizat cu succes în formulări de creme pentru tenuri obosite și devitalizate, creme protectoare, uleiuri și loțiuni pentru bronzat.
Intern, poate fi utilizat ca sursă de β-caroteni.

EXTRACT ULEIOS din SÂMBURI de STRUGURI

Compoziție:
Acizi grași esențiali (AGE): linoleic 66% (principalul furnizor de omega 6), oleic 19% (principalul furnizor de omega 9), palmitic 7%, stearic 4%, acid α-linolenic (principalul furnizor de omega 3), acid palmitoleic și, în cantități reduse, steroli și vitamina E.

Proprietăţi:
Are acţiune puternic antioxidantă, reduce nivelul colesterolului, protejează sistemul circulator (menținând, sau restabilind în bună masură, elasticitatea vaselor sanguine), stimulează sistemul imunitar, regenerează, revitalizează, hidratează şi catifelează pielea.
Extractul uleios din semințe de struguri penetrează ușor pielea, are o densitate mică, ceea ce îl face un excelent ingredient în uleiuri pentru masaj; ecran u/v natural, protejează pielea de caldură excesivă, frig și umezeală.
Extern, se utilizează ca ingredient activ în formularea produselor dermo-cosmetice.

PROPOLIS

Propolisul - antibiotic natural- reprezintă principala sursă de principii active pentru gama de produse apifitoterapice fabricate de TIS Farmaceutic.
Studiile experimentale proprii, au condus la obținerea unor extracte din propolis, standardizate în compuși bioactivi specifici: flavonoide, de tip crisină (1,8- 2,2%) și polifenoli, de tip acid policarboxilic.
Propolisul, este prelucrat la standarde ridicate pentru asigurarea calității și siguranței produselor cu extracte din propolis.
Propolisul este utilizat în cosmetică, pentru proprietățile sale incontestabile și demonstrate: antimicrobiene, antiinflamatoare, dezodorizante, regeneratoare pentru celulele pielii și stabilizatoare pentru gradul de umiditate.
În cosmetică propolisul este utilizat pentru combaterea unor deficiențe ale pielii:

  • puncte negre și pustule acnee inflamații provocate de microorganisme (bacterii) micoze (provocate de ciuperci)

Propolisul prezintă calități esențiale, care îl recomandă ca produs de referință în terapia naturistă:

  • este un material natural, recoltat numai de albine, fără altă intervenție  este lipsit de toxicitate este bine tolerat  nu are containdicații, nu prezintă incompatibilități (ceea ce îl recomandă pentru asocierea cu alte terapii)  poate fi utilizat de consumatori de toate vârstele.