Despre noi

TIS Farmaceutic este o companie cu capital integral românesc, înființată în anul 1994, cu sediul în București, Strada Industriilor, nr. 16.

TIS Farmaceutic și-a început activitatea ca laborator farmaceutic, autorizat de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, pentru producția de medicamente și produse galenice, cu scopul de a colabora și a fi aproape de farmacia tradițională din România.

Profilul companiei s-a identificat, încă de la înființare cu dezvoltarea, fabricarea și comercializarea produselor farmaceutice, indicate în prevenirea, ameliorarea și vindecarea diferitelor tipuri de afecțiuni. În anul 2004, TIS Farmaceutic a obținut certificarea GMP pentru fluxurile de fabricație:

  • Soluții (uz intern si extern), siropuri;
  • Unguente, creme și geluri.

Totodată, plantele medicinale, folosite ca sursă de materie prima pentru extractele utilizate în fabricația medicamentelor și produselor parafarmaceutice, sunt prelucrate în Secția de extracte din plante și propolis, certificată GMP.

Plantele medicinale provin din cultură proprie sau din flora spontană a României. Cultivăm plante de peste 12 ani, reușind să avem o calitate a produsului vegetal, în acord cu normele monografiilor din Farmacopeea Europeană.

Obiectivul principal al conceptului TIS Farmaceutic a fost și este formularea și obținerea de produse farmaceutice și parafarmaceuice de calitate, eficiente și sigure pentru pacient.

În vederea atingerii acestui deziderat, TIS Farmaceutic are implementat un Sistem de Management al Calității specific domeniului farmaceutic, aplicat tuturor categoriilor de produse fabricate.

Activitatea de fabricație din TIS Farmaceutic se bazează pe pregătirea și instruirea specialiștilor și a întregului personal, pe modernizarea locației și pe achiziția echipamentelor de producție și control al calității, care să permită punerea pe piață a unor produse eficiente și sigure pentru pacient.

Performanțele fabricației în condiții de Bună Practică Farmaceutică s-au concretizat prin obținerea autorizației pentru un nou flux de fabricație – fluxul de supozitoare.

Portofoliul și activitatea de producție Tis Farmaceutic înglobează mutiple categorii de produse: medicamente și produse complementare – parafarmaceutice, acestea din urmă completând acțiunea terapeutică a medicamentelor.

Categoriile de produse fabricate:

  • Medicamente de uz uman (cu și fară prescripție medicală), inclusiv medicamente din plante (CALMOFLUID-T sirop – extract fluid de licviriție și extract fluid de pătlagină, FLAVOSOL 300 mg/ml picături orale, soluție – propolis brut, PLANTAGINOL sirop – extract fluid de pătlagină, PLANTAGO TIS gel – extract fluid de pătlagină);
  • Dispozitive medicale;
  • Suplimente alimentare;
  • Cosmetice și dermatocosmetice;
  • Produse galenice.

Pe măsura evoluției, a apărut și nevoia de aliniere rapidă la normele din ce în ce mai riguroase, impuse de standardele europene, cu privire la fabricația medicamentului.

S-a închegat un colectiv tânăr, de specialiști în domeniul sănătății și în domeniile adiacente, a căror dezvoltare a fost susținută prin cursuri de specializare, inițial, la nivel național (organizate de Agenția Națională a Medicamentului și de instituțiile de profil din România – facultățile de farmacie din București, Iași și Cluj-Napoca) și mai târziu, în străinătate (European Compliance Academy, European Medicine Agency). Certificările și diplomele dobândite stau în spatele aspectului principal, și anume cumulul de cunoștințe teoretice și practice al echipei de specialiști.

S-a investit și se investește în continuare în oameni tineri, specialiști, care să se dedice acestei activități deosebit de restrictive, dar și cu perspectiva unei înalte specializări. În felul acesta, pe baza specializării prin cursuri de perfecționare, s-au acumulat cunoștințe teoretice în domeniu de practică farmaceutică, pe care le aplică în producția de medicamente