Uncategorized @ro

Produse dermatocosmetice destinate îngrijirii pielii acneice

Acneea este o dermatoză, una dintre cele mai întâlnite afecțiuni ale pielii, care constă în creșterea secreției sebumului la nivelul foliculilor sebacei. Porii de la suprafața pielii se înfundă cu sebum, apar bacteriile anaerobe și dacă proliferarea este mare, apar fisuri în epidermă iar infecția se propagă sub piele. Punctele negre se datorează oxidării lipidelor. Flora bacteriană este un element important de care trebuie să ținem seama.

Bacteriile sunt bine ascunse sub piele și de aceea trebuie înlăturate pentru a elibera epiderma. Se urmărește:

  • curățarea
  • refacerea epidermei

Acneea, această dermatoză care apare de obicei la adolescenți, se localizează mai ales la nivelul feței, gâtului sau pe piept. Excesul de sebum (glanda sebacee secretă sebum în exces) determină formarea puctelor negre numite și comedoane. Comedoanele constituie stadiul inițial al acneei. Suprainfectată, acneea determină diverse complicații, dar evoluția este de obicei benignă.

Câteodată, acneea se complică prin apariția chisturilor sebacee, cicatricilor sau chiar a formațiunilor cheloidice. Consecințele sunt mai ales de natură estetică, porii de la suprafața pielii se înfundă, apare riscul de inflamație și infecție. Dacă nu se iau măsuri, apar fisuri în epidermă și infecția se propagă sub piele.

Deoarece bacteriile se acumulează sub piele, se urmărește eliberarea epidermei prin curățarea acesteia, precum și refacerea epidermei, așa încât pielea sa fie intactă și netedă, cu aspect sănătos.

Pentru prevenirea dar și pentru tratarea acneei există o serie de produse dermocosmetice care conțin principii active din plante sau asocieri cu acidul salicilic cu proprietăți keratolitice. Tratamentul topic completează tratamentul pe cale generală, în special cel depurativ și cel pentru remineralizarea generală.

Loțiunea antiacneică cu extrace naturale care reface aspectul inestetic al tenului acneic

Conține: extracte naturale (pătlagină, salcie, salvie, coada-șoricelului, crețușcă, muguri de plop), gluconat de zinc.

Formula originală care asociază extractele bogate în salicozide (derivați ai acidului salicilic) cu proprietăți antiseptice cu extractul de pătlagină cu efect cicatrizant și regenerant al pielii acneice.

Proprietăți: curăță epiderma si reduce proliferarea microorganismelor, calmează și purifică epiderma afectată de acnee. Produsul nu usucă pielea, o lasă netedă și catifelată.

Extractele vegetale de salcie și crețușcă conferă produsului proprietăți keratolitice, de îndepărtare a celulelor în exces, datorită salicozidelor, acidului salicilic. Curăță epiderma și nu au efect iritant.

Avantajul folosirii extractelor naturale de salcie și crețușcă este înlocuirea acidului salicilic derivat de sinteză (recunoscut pentru acțiunea keratolică), cu efect similar, dar fără efectul nedorit al acidului salicilic care irită epiderma.

Extractele de crețușcă și coada șoricelului au proprietăți purifiante și astringente, eliberând porii de acumulările de sebum.

Extractul de pătlagină are proprietați cicatrizante, epitelizante, datorită ingredientelor active din plantă; acestea au rolul de a stopa procesul inflamator care însoțește acneea.

Amestecul de excipienți folosiți face posibilă pătrunderea soluției sub epidermă, în straturile pielii care conțin celulele de refacere.

Modul de utilizare: aplicații locale, pe zona afectată, de câte ori este nevoie.


Cremă antiacneică

Conține: extracte naturale (salvie, coada-șoricelului, pătlagină, ovăz, semințe de struguri, melisă, morcov), ulei de măsline, vitamina A, niacinamidă (vitamina B3), gluconat de zinc.

Proprietăți:

Asigură igiena pielii acneice, hidratarea și regenerarea acesteia, fără să o usuce.

Calmează, purifică și hrănește tenul cu tendințe acneice.

Asocierea extractelor din salvie, melisă și coada-șoricelului cu gluconatul de zinc împiedică proliferarea microorganismelor.

Vitamina A, extractul de ovăz și uleiurile vegetale, bogate în acizi grași esențiali și fitosteroli, stimulează regenerarea celulelor cutanate și au efect nutritiv.

Crema se absoarbe rapid datorită texturii lejere, lăsând tenul curat și neted. Reglează excesul de sebum, înlătură punctele negre și protejează tenul sensibil împotriva factorilor nocivi (praf, vânt, căldură excesivă).

Este recomandată pentru îngrijirea tenului acneic și cu tendință seboreică.


Stick antiacneic

Conține:

Extracte naturale (seminţe de struguri, cătină, pătlagină, coada-șoricelului), ulei de ricin, ulei de avocado, oxid de zinc, gluconat de zinc, sulfat de cupru.

Proprietăți:

Favorizează cicatrizarea cutanată, calmează, protejează și curăță pielea acneică.

Mod de utilizare:

Se aplică punctual pe zonele iritate de întindere mică.


TISALIBOUR, cremă

TISALIBOUR, stick

Compoziţie: extracte din plante (pătlagină, mușețel, coada șoricelului), extract uleios din semințe de struguri, sulfați de cupru și zinc, oxid de zinc.

Proprietăţi:

Au proprietăţi antibacteriene, astringente, regeneratoare şi protectoare; recomandate pentru îngrijirea tegumentelor iritate şi sensibile, predispuse acneei;

Tisalibour stick este recomandat pentru îngrijirea iritațiilor cutanate de întindere mică.


Loţiune de faţă împotriva coșurilor

Conține: extract din merişor, oxid de zinc, amidon, camfor, bromură de cetrimoniu, excipienți.

Proprietăți:

Loțiune pentru față cu proprietăți astringente, antiseptice şi cicatrizante; prezintă acțiune blândă, neagresivă asupra pielii; conține ingrediente cu acțiune sinergică în combaterea seboreei, a punctelor negre şi a coșurilor (simptome specifice tenurilor acneice.)